След зимния сезон и ски сезона в Банско дойде време да съберем малко слънце за следващата зима. Кога и накъде всеки сам си знае. По-евтино няма да стане, но Covid 19 или неговите производни няма да ни спре, но може да ни забави. Затова е по-добре да си спестим някой лев за антигенни тестове и чакане на границата и да се замислим за Българското черноморие.

Обичам природата и се надявам да намеря кътче което все още е останало не пре-застроено. Спомних си от близкото минало резерват Аркутино с водните лилии и водните змии. Като дете много ме впечатляваха. Обичам да ходя и за риба. Разбира се не заради рибата защото както винаги водата е повече от рибата и трудно се хваща на куката.

И така тази година избрахме Приморско

Бързо се стига до там. Плажовете са огромни. Цените са много приемливи. Река ропотамо и дяволската река са в непосредствена близост. Попчетата нямат търпение да ме видят. Освен това в посока Перла има страхотен плаж и малко по-нататък страхотни скали пълни с раци, скариди и миди. А ако ни доскучае можем да направим разходка с лодка по река Ропотамо или Българската Амазонка както я наричат някои хора. В крайна сметка Приморско донякъде е запазило природните си богатства и невероятното съчетание между море и горе. Да, има много новопостроени хотели които лятото се пръскат по шевовете, но все пак природата е запазена до голяма степен. Да не забравяме, че поминъка е основно от туризъм, а туристическия сезон е не повече от 100 дни през лятото. Приморско има два плажа: южен и северен плаж. Южният е много по-голям и по-плосък. Можете да влезете 20 метра в морето, а водата въпреки това стига само до колене. Разбира се това е огромно предимство за летуващи с деца. Северният плаж е доста по-къс, морето е доста по-бурно и дъното по-стръмно. Разбира се това привлича любителите на по-големите вълни.