На СПА, на ски или почивка в планината?  Когато дойде време за ваканция, мнозина от нас започват да мислят как да я направят възможно най-запомняща се, да получават безценни емоции и спомени, да прекарват време с ползи за здраве и спокойствие. Отговорът е прост: най-добре е да отидете в планината. Можете да прекарате ваканцията си в планината по всяко време на годината, разликите ще се състоят само в това кой тип ваканция да изберете.

СПА в планината

Какво по-хубаво от СПА в планината? Този вид почивка е подходящ за зимния сезон, когато навън са минусови температури, а Вие искате да Ви е топло. Релаксирането в топло джакузи ще помогне на тялото да се отпусне. Дори и най-малката болка ще изчезна след СПА процедура в джакузи. Парната баня и сауната ще отпушат всички пори на кожата Ви и ше я подмладят само за няколко дни. Чистият въздух от планината се носи наоколо. Остава само да изберете къде да прекарата СПА почивката си с любимите хора. Най-доброто предложение е в SPA хотел Аспен – апартамент К-004.

Как мога да прекарам ваканцията си през зимата?

През зимата основната дейност в планината се фокусира върху карането на ски. Това е чудесен вариант да се отпуснете, да освободите мислите от светска суета и да се насладите на зимната планинска природа.

Зимна Ски Ваканция

СПА в планината

Едно от най-популярните забавления в снежните планини са ски, сноуборд, шейни и т.н. Такова забавление ще се хареса на цялото семейство. Такава ваканция в същото време дава прекрасно усещане за единство с природата, адреналин от ски, радост и забавление. Основното е да изберете подходящи дрехи и обувки за себе си и децата си

Защо да изберем да прекараме лятната си ваканция в планината?

Лятото е най-прекрасното време, когато много хора започват да планират ваканцията си и избират къде да отидат, за да се отпуснат.

Почивката в планината ще бъде отличен избор, тъй като курортите на плажа ще бъдат затрупани и тогава няма да успеете да се насладите на спокойствието и тишината. Глупаво е да се вярва, че през лятото няма абсолютно нищо за правене в планината. Има много възможности да превърнете ваканцията си в незабравима и активна почивка.

Улов на риба от планински реки и езера. Такова забавление ще даде усещане за истинска хармония с природата и себе си. Такава ваканция е подходяща за тези хора, които не искат да бързат никъде, спокойствие и релакс – това е основният ключ към истинската почивка. Живописните природни места на реки и езера ще възнаградят туристите не само с красиви гледки, но и с богат улов. Риболовът е на първо място вълнение, такова занимание определено ще бъде по вкус на всеки.

Семеен къмпинг в планината. Подобно забавление няма да остави никого безразличен. Пълно единство с природата, усещането за най-чистия планински въздух и разбирането, че няма нужда да бързаме никъде, целият свят сякаш спира, за да може човек да проникне в атмосферата. В такива моменти човек може да преосмисли житейските си цели, да се презареди с мотивация и нови сили.

Jeeping. Джипинг е обиколка на непроходими природни места. За да стигнете до най-красивите места в планината, е просто невъзможно да шофирате или да ходите пеша. Директно в мощни джипове, през блатата, непроходимите склонове, плитките реки можете да стигнете до зашеметяващи места, които няма да оставят никого безразличен. А процесът на пътуването ще ви зареди с адреналин.

Скално катерене Отличен вариант за дейности на открито за цялото семейство, който ви учи да преодолявате препятствия и да постигате целите си. Катеренето издига силата на ума, тренира физическите способности, мотивира и зарежда с емоции. Това забавление ще бъде чудесен вариант да прекарате ваканция в планината.

Като цяло, много опции. Остава само да изберете коя от тях ви подхожда най-добре.

Предимства и недостатъци на почивката в планината

  • Предимствата включват на първо място:
  • единство с природата;
  • наслаждавайте се на природата и най-чистия планински въздух;
  • възможност за участие в различни видове дейности на открито;
  • през лятото в планините има много по-малко туристи, отколкото например в плажните курорти;
  • възможността за поверителност и комуникация със себе си.

Единствените недостатъци на почивката в планината могат да бъдат следните причини:

  • относително високи разходи за почивка;
  • липса на пълноценна, добре изградена инфраструктура;
  • затруднено придвижване;
  • през зимата в планината съществува голям риск от лавини, свлачища, свлачища.

По този начин почивката в планината има както положителни, така и отрицателни страни, обаче е трудно да се спори, че след почивка в планината остават само положителни емоции и спомени, които ще зарадват и стоплят душата дълго време